LSS boende Humana

LSS är en rättighetslagstiftning som syftar till att garantera personer med särskilda behov goda levnadsvillkor. Att bo i gruppbostad innebär att du bor själv men aldrig är ensam. Personal finns tillgänglig dygnet runt och erbjuder den enskilde ett individuellt utformat stöd utifrån intresse och behov.

Åt Humana har vi projekterat grupp- och servicebostäder som har särskilda inriktningar, exempelvis högre personaltäthet, miljömässiga anpassningar som ökad ljudisolering, egen in- och utgång och flera gemensamma umgängesytor. Därför är det viktigt att skapa en trygg och lugn miljö som får den boende att känna sig hemma. I den största mån det går vill vi undvika vita väggar för att skapa en hemtrevlig och varm känsla som inbringar ett lugn. I verksamheterna är det av extra stor vikt med hållbara och slitstarka material så som förstärkta väggar, vinyltapeter och LVT golv med bra ljudklasser med mera.

I dagsläget har vi projekterat ett stort antal hem för personer med särskilda behov, både nyproduktion och renoveringar av befintliga verksamheter.

LSS – 16 st olika enheter.

Kontakt på Tillsammans: Amanda Krantz

 • Beställare

  Humana

 • Plats

  Flera boenden över hela Sverige

 • Typ av uppdrag

  Inredningsarkitektur, styling

 • År

  2020-2024